1VAN KIOSK TOT CAFETARIA

De Smulhoek bestaat eigenlijk al aanzienlijk langer dan een kwart eeuw. Patat is immers van alle tijden. Veel Dordtenaren kennen vast nog wel de kleine bruine patatkiosk van de heer Kardinaal van al na de Tweede Wereldoorlog.

 

 

 

 

 

Het echtpaar Gerard en Nik Bleij nam de kiosk in 1978 over. Gerard was toen al een paar jaar filiaalhouder van een slagerij in Zwijndrecht en had daarvoor al jaren bij een slager in Rotterdam achter de rug.
Gerard wilde voor zichzelf beginnen. Een goede kennis met een cafetaria maakte hem enthousiast voor het maken van de overstap. Hij brak de kiosk af en bouwde de nieuwe cafetaria vanaf de grond helemaal op.

3Bij de Tijd

De Smulhoek probeert sinds de start bij de tijd te blijven. De Smulhoek is daarom al vijf keer ingrijpend gemoderniseerd, de laatste keer nog in 2011. Gerard en Nik hebben keihard gewerkt om de zaak op te bouwen tot wat het nu is. Hun grootste wens is de zaak in de toekomst nog eens verder te kunnen uitbreiden.

 

 

Ze zagen in de loop van jaren de vaste klantenkring sterk groeien; “Jongens van de LTS die hier vroeger een patatje kwamen halen, zien we nu terug met hun kinderen. Onze klanten komen nog steeds vanuit alle wijken hier naartoe.”
Zoon Joeri is sinds 1999 in De Smulhoek actief. Hij nam een jarenlange carrière als kok in een gerenommeerd Dordts restaurant mee. Daarnaast werken in dit familiebedrijf nog Aad, Mies, Tristan, Caro, Dennis en Jamie.

Verbouwde snackbar de Smulhoek

Anno 2011

De Smulhoek ondergaat wederom een verbouwing, een modernisering die de smulhoek het digitale tijdperk in brengt.
Niet alleen de buitenkant wordt vernieuwd, maar het gehele interieur is veranderd om het geheel weer een nieuw moderner jasje te geven. Er hangen nu bijvoorbeeld diverse digitale schermen waarop de producten te zien zijn.
Het werk interieur is nu geheel van RVS, en ook dat werkt weer mee in de modernisering van het geheel.
Voor andere wijzigingen nodigen wij u graag uit om eens een kijkje te komen nemen!